/Gaming Blog

Gaming Blog

Tento článok bol napísaný, na ceste do Ruska.

Viem, že táto téma bude odo mňa znieť veľmi divno a prekvapujúco , keďže som obetoval gamingu cez 12 rokov života a dva roky som streamoval, ale minule som sa tak zamýšľal a uvažoval, že koľko času / hodín som strávil nad hrou World of Warcraft a celkovo s ostatnými hrami. Bolo to naozaj také nutné? … stalo to zato, za ten čas ?

Samozrejme, ako každá hra je spravená pre to, aby človeka určitým spôsobom zabavila. Wowko bolo určite jednou z najlepších MMO v tej dobe a ak sa nemýlim vyšla ako prvá a za tých 15 rokov ju nikto nepredbehol , pretože na tu dobu to bolo až veľmi nadčasové.
Ale, trošku späť k pointe. Ide o to akú prioritu si človek zvolí, pretože stráviť 8-10 hodín nad jednou hrou denne , ktorá ti absolútne nedá nič do života, je už troška moc a ide celkovo o hrách/ gamingu, pretože už to nenormálnym spôsobom preháňame a strácame kontrolu nad reálnym životom.

Uchádza ti toľko veľa z reálneho života, že čím hlbšie sa do toho ponoríš, tým ťažšie sa ti z toho virtuálneho sveta bude odchádzať, pretože už máš akú takú komunitu, respektíve patríš pod nejakú komunitu a to ti dodáva ten pocit že niekam patríš, ale to chce samozrejme každý človek, patriť do nejakej skupiny. A preto vlastne streaming ako taký je tak populárny, pretože ľudia už sú tak naučený ,že radšej budú pozerať na niekoho druhého ako hraje ,ako by sa snažili niečo spraviť pre seba a celkovo proste už nemajú niektorí vlastný názor a idú veľmi s davom, pretože to je jednoduchšie a menej bolestné / namáhavé.

Reálne z tých hier nedostanete nič, zoberie Vám akurát tak čas, chrbticu a veľké rizika choroby rúk, očí, ktorá mimochodom stúpla o 40% oproti minulým rokom a celkového nervového systému. Je tam pár vecí, ktorú Vám pomôžu na začiatok. Napríklad základy angličtiny sú asi najlepšie z hier a už je potom na Vás ako to využijete. Ale tak ako sa hovorí, musíš sám chcieť, aby si sa niečo naučil. :))

Keď sa pozriem na wowko, tá hra mi zobrala nenormálne veľa času toľko času čo som mohol byt s reálnymi kamarátmi, s frajerkami a podobne mi došlo až teraz, preto som vlastne skončil so stremovaním, pretože mi podvedomie začalo naznačovať, že nie je niečo v poriadku. Nič prospešné pre svoje telo, myseľ, žiadne nové veci som sa neučil a trvalo mi to dlhšie ale zistil som, že už by “gaming” kariéra mala skončiť a začať sa venovať reálnemu svetu.
To všetko bolo fajn, pretože vo virtuálnom svete nemôžem nič vážne pokaziť, nemôžu ťa reálne zabiť ani uraziť a tvoríš si takzvané internet ego, kde si dovoľuješ veci, ktoré by si si v reálnom svete nedovolil a to je ten problém, že začínaš strácať reálny pohľad na vec. Stačí ti, aby si si sadol za počítač do pohodlia, aby si náhodou nevyšiel zo svojej bezpečnej zóny a na miesto toho, aby si niečo spravil so svojim telom, pre rodinu alebo pre svoje mentálnu rovnováhu .

Mohol som ísť von hľadať si frajerky alebo sa zdokonaľovať v hudbe, čo ma mimochodom vždy najviac napĺňalo, ale ja som radšej zapol hru aj so streamom a rozprával som sa s virtuálnymi ľuďmi.

Ja, som si sám na sebe všimol, že som sa zasekol vo virtuálnom svete a nežil som.
Ja viem o čom píšem, pretože som bol aj v zahraničí, a práve wowko bola veľká súčasť môjho života, ale stereotypný kolobeh ma už prestal baviť. Išiel som do roboty, odrobil som si a prišiel som domov otvoril som si pivo a sadol si za počítač a to bolo všetko, pre moje telo to stačilo a strávil som tam ďalších 6 hodín po práci, takže si telo, ale vôbec neoddýchlo, ( dúfam, že si si nemyslel, že telo oddychuje keď sedíš) telo potrebuje pohyb alebo úplný pokoj, čo je napríklad ležanie, zavreté oči a relax celkovo, jedine vtedy dokáže telo naozaj oddychovať.

Zistil som to, ale neskoro respektíve neskôr, ako 25 ročný a preto píšem tieto riadky, aby si si to práve ty uvedomil skôr. Pred tým, ako premrháš toľko času, fakt reálne máš toľko vecí, čo by si mohol robiť, ale gaming je práve najhoršie minutý čas zo všetkého. Samozrejme, nikdy sa nenechaj tlačiť do vecí čo teba nebavia a ak sa chceš živiť ako profesionálny hráč, chod do toho !. Ale, uvažuj.

Mňa napríklad baví strašne hudba a športy, keďže som ale posledné dva roky strávil ten čas na streame medzi imaginárnym chatom, s ktorým som sa samozrejme bavil, ale každý deň mi to prišlo zbytočnejšie a zbytočnejšie, keďže na cz/sk streame komunita potrebuje cringe, vymyslené drámy a nadávky, a toto presne mladým stačí. Na všetko nadávať, všetko rozbíjať a nevážiť si ničoho.

V poslednom čase stále viac a viac ľudí robí to, aby ukázali na instagrame svoje stories namiesto toho, aby si to sami užívali .
Ale o tom si napíšeme v inom článku.

A to bolo presne to, že som skoro celú energiu dal do virtuálneho sveta, ale v tom reálnom som bol úplne vyhasnutý a nevedel som pomaly, už o čom sa baviť s daným človekom.
Celkovo, taký sklesnutý výraz v tvári bez života, bez energie.

A to spôsobovalo potom zbytočne nervy a iné veci. Príde mi, že ľudia sa už prestali zdokonaľovať vo veciach, v ktorých boli dobrý, pretože ľahšie pre nich je si zapnúť telku, sadnúť si na gauč a vyložiť nohy a pozerať čo robia ostatný. Začalo mi to proste už byt divné, prečo tí ľudia pozerajú na streamy ? Nemajú reálny život ? Niečoho sa boja ? Nemajú kamarátov ? Sú obrovský introverti? Jedno ti ale poviem. Všetko toto ti ostane navždy, pokiaľ budeš vo virtuálnom svete. Prídeš o veľa kamarátov na ktorých nebudeš mať čas, kvôli niekomu kto sa hraje hry, postupne ti to bude viac a viac míňať času a sledovať toho druhého, že prestaneš žiť ty sám. Ak si myslíš, že niekam patríš, tak si na omyle. Nikto to nerobí/nerobil, aby si bol ty šťastný. Robia to pre peniaze, každý jeden.

Žiješ iba raz. Chceš to naozaj premrhať hraním počítačových hier alebo pozerať na niekoho iného? A celý život ti utečie pomedzi prsty ?

Reálne, čo chceš naučiť svoje dieťa, keď nebudeš nič vedieť, jedine tak resetovať heslo na Twitch účte alebo ako sa dáva emoticon ?

Ak budeš potrebovať reálnu pomoc, nikto ti z tých imaginárnych ľudí nepomôže. Vždy si drž najbližšie rodinu a začni aj ty reálne žiť a objavovať nové veci.